Кулинарни рецепти » Миди с бира

 Миди с бира
/Белгия/

Продукти: (за 4 порции)

• 2 кг миди
• 2 бутилки светла бира
• 1 дафинов лист
• 2-3 стръкчета прясна мащерка
• 1-2 скилидки чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме мидите много добре и ги слагаме в голяма тенджера. Добавяме дафиновия лист, чесъна и едро нарязаната мащерка. Наливаме бирата, разреждаме с малко вода и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Варим на умерен огън, докато мидите се отворят. Изваждаме ги с решетеста лъжица и веднага ги разпределяме в чиниите за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало