Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг риба (не много едри парчета)
• 6 средно големи картофа
• половинка бяла ряпа
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 12 зърна черен пипер
• 50 г краве масло
• сол
• 1 л вода
Начин на приготвяне:
Изчистваме и обелваме ряпата, морковите и картофите. Нарязваме ги на по-едри парчета и ги пускаме в кипящата подсолена вода. Добавяме нарязания на ситно лук и черния пипер. Варим около 20 мин, като внимаваме зеленчуците да не се разкашкат.
Нарязваме изчистената риба на парчета, дълги около 5 см. Ако рибата може предварително да се обезкости, обезкостяваме я, ако не - след 15 минути я вадим с решетеста лъжица и махаме внимателно костите. Връщаме рибното месо при зеленчуците.
Щом водата почти напълно се изпари, сваляме ястието от котлона, добавяме маслото и сервираме с гарнитура от много ситно нарязан лук и много студена светла бира.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...