Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг бяла риба
• 100 г маргарин
• 12 картофа
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. доматено пюре
• 1,5 с.л. брашно
• чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маргарина в отворена тенджера под налягане и в него запържваме нарязаната на порции риба и ситно нарязания лук. След това поръсваме с брашното и добавяме размитото в 11/2 ч.ч. вода доматено пюре.
Затваряме тенжерата и слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин. След това отваряме, прибавяме нарязаните на кубчета картофи, посоляваме, поръсваме с чубрица и черен пипер.
Отново затваряме тенджерата и слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим още 10 мин. Подправяме готовата риба със счукан чесън.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...