Кулинарни рецепти » Задушен шаран - Дюлгери

 Задушен шаран - Дюлгери

Продукти:

• 1,2 кг шаран
• 250 г лук
• 200 г доматен сос
• 150 мл бяло вино
• 150 г краве масло
• 300 г пържени картофи
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки, заливаме го със студена вода и го оставяме да кипне. Отцеждаме, охлаждаме и го слагаме в подходяща тенджера.

Прибавяме доматения сос (или червени домати обелени и нарязани на ситно). Посоляваме на вкус и заливаме с бялото вино.

Поставяме почистения шаран в тенджерата с лука и доматите, прибавяме маслото и захлупваме с капак. Задушаваме 25-30 минути.

Изваждаме шарана от тенджерата, а лука и доматите пасираме заедно с целия сос в тенджерата. Заливаме рибата с получения сос, гарнираме с пържените картофи и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало