Продукти: (за 4 порции)
• половин глава целина
• 1 връзка репички
• 1 глава лук
• 1 зелена салата
• 1 ч.ч. зеленчуков бульон
• 1 с.л. зехтин
• 2 с.л. тиквено олио
• 1 ч.л. горчица
• 2 с.л. оцет
• 1 1/2 к.ч. кисело мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, нарязваме я на тънки ивички и леко я запържваме в зехтина. Заливаме с бульона, захлупваме и задушаваме, докато поомекне.
Отцеждаме и смесваме изстиналата отвара с горчицата, оцета, киселото мляко, сол и черен пипер на вкус. Разбиваме сместа, като постепенно наливаме тиквеното олио. Пускаме в соса целината и лука, нарязан на дребни кубчета.
Покриваме дъното на чинията за сервиране с листа от салатата. Изсипваме в средата целината, а наоколо нареждаме нарязаните на кръгчета репички.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....