Продукти:
• 750 г картофи
• 1 глава лук
• 250 мл зеленчуков бульон
• 7 с. л. бял винен оцет
• 200 сварен зрял боб
• 3 стръка зелен лук или 1 стрък праз
• 1/2 малка зелена салата
• 250 г домати
• 10 изчистени от костилките маслини
• 4 с. л. олио
• 3 скилидки чесън
• магданоз,
• настърганата кора от половин лимон
• 1 щипка захар
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите. Главата лук нарязваме и сваряваме в зеленчуковия бульон и 4 с. л. оцет, подправяме със сол и черен пипер.
Нарязваме обелените картофи на филийки и ги пускаме в бульона. Сипваме и сварения боб. Разбъркваме и отстраняваме от огъня. Изчакваме сместа да изстине и отцеждаме.
Зеления лук нарязваме на пръстенчета, салатата - на лентички, доматите - на осминки, маслините - на половинки и смесваме с картофите и боба.
Чесъна счукваме и разбъркваме с останалия оцет, сол, захар, нарязания магданоз и настърганата лимонова кора. С така приготвения сос заливаме салатата.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...