Продукти:
• 700 г брашно
• 2 яйца
• 150 г краве масло
• 2 г сода бикарбонат
• 100 г пудра захар
• 1 кг ябълки
• 1 ч.ч. кристална захар
• 2 г канела
За сиропа:
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Замесваме меко тесто от двойно пресятото брашно, содата, яйцата, маслото и пудрата захар и го разделяме на две. Разточваме едната половинка на кора, която слагаме в намаслена и набрашнена тавичка, надупчваме я на няколко места с вилица и я изпичаме в умерена фурна.
Обелваме ябълките, почистваме ги от семената, настъргваме ги на ситно ренде, смесваме ги със кристалната захар и леко ги задушаваме под похлупак. След това ги разстиламе върху опечената кора, поръсваме с канелата и покриваме с втората разточена кора. Изпичаме във фурна, на която сме включили само горните нагреватели.
Нарязваме опечената пита на парчета и я заливаме със сироп, който сме прриготвили от захарта, ванилията и 1 ч.ч. вода.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...