Кулинарни рецепти » Сиропиран сладкиш с какао

 Сиропиран сладкиш с какао

Продукти:

• 350 г брашно
• 200 г захар
• 2 с.л. какао
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 300 г кисело мляко
• нарязани орехови ядки или шоколад за украса

За крема:

• 1 пакетче краве масло
• 120 г пудра захар
• 1 жълтък
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 ванилия

За сиропа:

• 100 г захар
• 1 к.ч. вода
• 2 с.л. ром

Начин на приготвяне:

Разбиваме с миксер брашното с киселото мляко и захарта, към които сме прибавили какаото, олиото и содата. Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка и изпичаме блат.

Разбиваме маслото за крема със захарта до побеляване. Прибавяме разбития жълтък и по малко от млякото, в което сме разтворили ванилията. Разбъркваме всичко много добре.

Разтваряме захарта за сиропа във водата и варим 5 мин. Накрая прибавяме рома.

Сиропираме изпечения блат, намазваме го с крема и го украсяваме с нарязани орехови ядки или с настърган шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало