Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бира
• 1 ч.ч. орехови ядки
• 2 ч.ч. кристална захар
Начин на приготвяне:
Замесваме тесто от пресятото с бакпулвера брашно, като постепенно прибавяме олиото и бирата. От тестото оформяме топчета с големината на орех. Във всяко топче слагаме по 1 орехова ядка. Печем курабиите в силна фурна.
Приготвяме сироп от половината захар и 1 ч.ч. вода. Варим сиропа няколко минути на умерен огън и го оставяме да изстине. Потапяме горещите курабии в охладения сироп, след което ги овалваме в останалата захар. /Възможен е и обратния вариант: Студените курабии да потопим в горещ сироп./
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...