Кулинарни рецепти » Сиропиран сладкиш Коремче на ханъма

 Сиропиран сладкиш Коремче на ханъма

Продукти:

• 75 г краве масло
• 350 г брашно
• 6 яйца
• 1 ч.л. захар
• 1 л олио
• 3 ч.ч. вода

За сиропа:

• 1 кг захар
• 500 мл вода
• лимонена киселина
• ванилия

Начин на приготвяне:

Наливаме водата в дълбок съд и когато заври, пускаме маслото и малко сол. Бавно сипваме брашното като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица, докато се образува топка и сместа започне да се отделя от стените на съда.

Бъркаме тестото така около 15 мин, след което го изваждаме и го слагаме в тава. Прибавяме едно по едно яйцата, като бъркаме горещото тесто така, че да поеме яйцата.

В отделна тенджера или фритюрник загряваме олиото. С намаслени ръце откъсваме малки топчета от тестото, в средата на които правим малка дупка. Пускаме ги в горещото олио и ги пържим, докато порозовеят от всички страни. Нареждаме готовите сладки в подходящ съд.

Приготвяме гъст сироп от захарта и водата и слагаме в него по-малко лимонена киселина и ванилия. Заливаме сладките с приготвения захарен сироп, като спазваме правилото, че с горещ сироп се заливат студени сладки и обратно – горещи сладки се заливат със студен сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало