Кулинарни рецепти » Панирано пилешко руло

 Панирано пилешко руло

Продукти: ( за 2 порции)

• 2 големи и 2 малки пилешки филета
• 1 сварено яйце
• 4-5 гъби от буркан
• 4-5 с.л. грах
• 30 г краве масло
• 100 г настърган кашкавал
• 2 яйца за паниране
• 2-3 с.л. галета
• лимонов сок
• сол, черен пипер
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Начукваме леко филетата, наръсваме ги със сол, черен пипер и лимонов сок и ги оставяме да престоят 1 час в хладилника.

Нарязваме свареното яйце ситно и го смесваме с омекналото масло, нарязаните гъби, граха, настъргания кашкавал и черен пипер на вкус.

Така приготвената плънка разстиламе върху голямото филе и покриваме с малкото. Завиваме на руло, стагяме с конец и потапяме в разбитите яйца, галета, пак яйца и изпържваме до златисто в сгорещено олио.

Поднасяме рулото, след като махаме конците и го нарязваме на резени.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало