Кулинарни рецепти » Коледарски топки

 Коледарски топки

Продукти:

• 500 г свински дроб
• 500 г тлъсто свинско месо
• 1 голяма глава лук
• 2 с.л. масло
• 1 було (кърпа)
• 10 зърна черен пипер
• 1 стрък чубрица
• сол

Начин на приготвяне:

Накълцваме дроба на дребно и към него прибавяме нарязаното месо, ситно нарязания лук и подправките. Посоляваме сместа, разбъркваме я добре и оформяме от нея топки по около 200 г, които слагаме в булото.

Така приготвеното ястие разполагаме в тава, намазана с масло и печем в умерена фурна, като покриваме тавата с хартия, за да не прегорят коледните топки.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало