Кулинарни рецепти » Кайкана каша

 Кайкана каша

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. препечено брашно
• 1 глава лук
• 1-2 к.ч. олио
• 1 яйце
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината и малко вода. Щом поомекне, го прехвърляме в друг съд заедно с част от мазнината.

В останалата мазнина сипваме брашното и при непрекъснато бъркане сипваме по малко хладка вода, докато получим гъста и гладка каша. Посоляваме и варим 5-6 минути.

После връщаме лука и поръсваме червения пипер. Прибавяме разбитото яйце и при непрекъснато бъркане държим кашата на огъня, докато яйцето стегне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало