Продукти: (за 4 порции)
• 400 г овче сирене
• 200 г домати
• 80 г краве сирене
• 4 яйца
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 2 люти чушлета
Начин на приготвяне:
Натрошаваме сиренето и го разстиламе на дъното на глинен съд. Върху него разпределяме обелените и нарязани домати, ситно нарязаните люти чушлета и парченца масло. Захлупваме и задушаваме 10-15 мин на слаб огън.
Заливаме с яйцата, които сме разбили с 1 ч.ч. вода, захлупваме и продължаваме да задушаваме на тих огън, докато повърхността на ястието се оцвети златисто. Непосредствено преди да поднесем поръсваме червения пипер.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...