Кулинарни рецепти » Зрял фасул с ориз и гъби

 Зрял фасул с ориз и гъби

Продукти:

• 250 г сварен червен фасул
• 150 г ориз
• 250 г пресни гъби
• 2-3 скилидки чесън
• 1 червена пиперка
• 4 с.л. зехтин
• 3 с.л. соев сос
• 50 г кашу
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от мазнината. Щом поомекне, прибавяме ориза и част от счукания чесън и пържим още 2-3 минути, като периодично разбъркваме.

Сипваме 500 мл гореща вода, изчакваме да заври, захлупваме и задушаваме 20 мин на слаб огън, докато оризът омекне и попие течността.

Нарязваме чушката на малки парченца и я запържваме в останалата мазнина. Щом поомекне, сипваме нарязаните на филийки гъби и останалия чесън.

Задушаваме още 2-3 мин и добавяме сварения фасул, задушения ориз, соевия сос и ядките. Готвим 5-6 мин като периодично разбъркваме. Поднасяме готовото ястие поръсено със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало