Кулинарни рецепти » Зрял фасул с ориз и гъби

 Зрял фасул с ориз и гъби

Продукти:

• 250 г сварен червен фасул
• 150 г ориз
• 250 г пресни гъби
• 2-3 скилидки чесън
• 1 червена пиперка
• 4 с.л. зехтин
• 3 с.л. соев сос
• 50 г кашу
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от мазнината. Щом поомекне, прибавяме ориза и част от счукания чесън и пържим още 2-3 минути, като периодично разбъркваме.

Сипваме 500 мл гореща вода, изчакваме да заври, захлупваме и задушаваме 20 мин на слаб огън, докато оризът омекне и попие течността.

Нарязваме чушката на малки парченца и я запържваме в останалата мазнина. Щом поомекне, сипваме нарязаните на филийки гъби и останалия чесън.

Задушаваме още 2-3 мин и добавяме сварения фасул, задушения ориз, соевия сос и ядките. Готвим 5-6 мин като периодично разбъркваме. Поднасяме готовото ястие поръсено със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало