Кулинарни рецепти » Пушено пиле с леща

 Пушено пиле с леща

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г пушено пилешко месо
• 20 г мас
• 20 г краве масло
• 8 малки главички лук
• 350 г леща
• 1 парченце целина
• 2 малки моркова
• 2 скилидки чесън
• 1 връзка ароматни треви (дафинов лист, магданоз и мащерка)
• магданоз, смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме пушеното месо със студена вода и го възваряваме. Изваждаме, изплакваме в студена вода, подсушаваме и изпържваме заедно с обелените главички лук в сгорещената мас.

Когато лукчетата се зачервят, прибавяме лещата, целината, надлъжно нарязаните моркови, връзката ароматни треви, счукания чесън, заливаме с вода и варим на тих огън до омекване.

Изваждаме морковите, целината и връзката ароматни треви, прецеждаме и прибавяме масло, черен пипер и сол.

Нарязваме месото на порции, подреждаме в чинии, наоколо разпределяме лещата и лукчетата и украсяваме с нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало