Кулинарни рецепти » Пиле с подправки и зеленчуци

 Пиле с подправки и зеленчуци

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг обезкостено пилешко месо
• 8 средно големи картофа
• 4 моркова
• 12 малки маслини
• 1/2 к.ч. брашно
• 1 ч.ч. пилешки бульон или бяло вино
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. босилек
• 1 с.л. риган
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода заедно с маслините, нарязаните на кубчета моркови и моркови, ситно нарязания лук, по малко босилек и риган. Изваждаме свареното пилешко месо и обелваме кожата му.

Приготвяме смес от брашното, босилек, риган, червен пипер, черен пипер и сол. Овалваме пилешките късчета в тази смес и ги пържим около 15 мин в сгорещена мазнина.

След това връщаме месото при зеленчуците, наливаме бульона и варим на тих огън около 35-40 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало