Продукти: (за 5 порции)
• 1 по-едро пиле
• 250 г пилешки дробчета
• 40 г краве масло
• 2 яйца
• 1 к.ч. орехови ядки
• 2 с.л. галета
• 1 к.ч. олио
• 4-5 зърна хвойна
• индийско орехче
• черен пипер
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме дробчетата ги в малко вода и ги отцеждаме. Нарязваме ги на ситно и ги смесваме с разтопеното масло, жълтъците, галетата, смлените орехови ядки, разбитите на сняг белтъци, черен пипер и сол на вкус.
Натриваме пилето отвън и отвътре със счукана хвойна, настъргано индийско орехче и сол. Пълним го с приготвената смес и зашиваме отвора. След това го запържваме от всички страни в сгорещеното олио.
Заливаме пилето с топла вода, захлупваме плътно съда с капак и задушаваме на тих огън, докато омекне. Разпределяме готовото пиле на порции и го поднасяме топло, полято със соса от варенето, подправен с лимонов сок.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...