Продукти: (за 5-6 порции)
• 400 г телешки език
• 400 г телешки бъбреци
• 300 г телешки черен дроб
• 200 г телешки сърца
• 1,5 с. л. сол
• 2-3 глави лук
• 2 моркова
• 1 корен целина с листата
• 4 големи картофа
• четвърт глава бяла ряпа
• 12 зърна черен пипер
• 3 л вода
Начин на приготвяне:
Измиваме обилно дреболиите. (Добре е бъбреците да се разполовят и да покиснат в марината от вода и оцет, за да се отстрани миризмата им.)
Възвираме водата и солта, пускаме в нея обелените цели глави лук и дреболиите, като по време на варенето периодично отпенваме. Прибавяме изчистените, измити и нарязани на по-едро зеленчуци без картофите.
Когато дреболиите почти се сварят, вадим ги от ястието, обелваме езика, докато още е горещ, и режем всичко на парченца. Връщаме ги в яденето заедно с обелените и нарязани на кубчета картофи.
Варим, докато картофите омекнат. Сервираме като основно обедно блюдо.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...