Кулинарни рецепти » Асорти от дреболии

 Асорти от дреболии

Продукти: (за 8-10 порции)

• 500 г говежди бъбреци
• 200 г шунка
• 150 г телешки език
• 250 г крехко телешко месо
• 150 г консервирани гъби
• 150 г масло
• 50 г заквасена сметана
• 1 глава лук
• 1-2 домата
• 50 г настърган кашкавал
• сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Накисваме разполовените в марината от оцет и вода, изплакваме и ги сваряваме заедно с телешкото месо и езика в подсолена вода. Вадим езика, обливаме го със студена вода и го обелваме. Нарязваме месата, шунката и гъбите на тънки ивички.

Задушаваме наситнения лук в сгорещеното масло, прибавяме обелените и нарязани на парченца домати и готвим, докато им поизври водата. Наливаме разбитата сметана, подправяме със сол и черен пипер и бъркаме всичко 1-2 мин. Сваляме от котлона.

Прехвърляме месата в тавичка, поливаме със соса и наръсваме с кашкавала. Печем, докато кашкавалът поруменее. Обилно поръсваме с магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало