Продукти: (за 4 порции)
• 8 калмара
• 2 с.л. краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. вегета
• 20 г пушено сирене
• 1 ч.л. настърган лук
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме калмарите. Нарязваме ги на парчета и ги сваряваме. Отцеждаме водата.
Стопяваме маслото на слаб огън и сипваме млякото. Когато заври, прибавяме нарязаното на парченца пушено сирене. Слагаме и подправките и варим, докато сосът се посгъсти.
Пускаме калмарите в соса и варим още 15 минути, за да поемат аромата му.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...