Продукти:
• 2 1/2 ч.ч. гъсто ябълково пюре
• 120 г ситно смлени бадеми
• 50 г пудра захар
• 3 яйца
• краве масло за намазване на формата
• сметана за гарниране
Начин на приготвяне:
Размесваме смлените бадеми със захарта и постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме жълтъците. Бъркаме, докато получим пухкава смес, и внимателно съединяваме с разбитите на сняг жълтъци.
На дъното на намаслена форма за пудинг разстиламе ябълковото пюре, а отгоре покриваме с приготвения яйчен крем. Печем пудинга около 30 мин в слаба фурна. Поднасяме го топъл с разбита сметана.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...