Кулинарни рецепти » Торта-руло ПРАЗНИЧНА НОЩ

 Торта-руло ПРАЗНИЧНА НОЩ

Продукти:

• 6 яйца
• 6 с.л. захар
• 6 с.л. брашно
• 1 ванилия
• 1 готова тънка орехова платка

За пълнеж и украса:

• 2 кофички сметана
• 2 с.л. пудра захар
• 5 бели целувки
• 3 жълти целувки
• 3 розови целувки
• 1к.ч. орехови смлени ядки

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и захарта с миксер. Прибавяме брашното с ванилията. Тази гладка смес изсипваме в намаслена тава, поръсена с кокосови стърготини, с нишесте или бяло пшенично брашно и печем до порозовяване.

Изваждаме блата и го разстиламе върху хартия, под която сме сложили памучна навлажнена кърпа. За пълнеж слагаме натрошените целувки, разбъркани с битата, подсладена сметана и ореховите ядки.

Навиваме внимателно, преместваме върху сиропираната орехова платка, сложена в поднос, отгоре шприцоваме обилно другата сметана и поръсваме на ленти с претритите розови и жълти целувки. (По желание в пълнежа може да сложим и плодове от сладко, а сметаната да намалим и използваме желатин за стягане на пълнежа.)

Върху това руло слагаме звездички, облачета, лунички или елхички от захарно тесто, които можем да украсим със захарен памук. Украсяваме с фигурки и платката.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало