Кулинарни рецепти » Торта-руло ПРАЗНИЧНА НОЩ

 Торта-руло ПРАЗНИЧНА НОЩ

Продукти:

• 6 яйца
• 6 с.л. захар
• 6 с.л. брашно
• 1 ванилия
• 1 готова тънка орехова платка

За пълнеж и украса:

• 2 кофички сметана
• 2 с.л. пудра захар
• 5 бели целувки
• 3 жълти целувки
• 3 розови целувки
• 1к.ч. орехови смлени ядки

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и захарта с миксер. Прибавяме брашното с ванилията. Тази гладка смес изсипваме в намаслена тава, поръсена с кокосови стърготини, с нишесте или бяло пшенично брашно и печем до порозовяване.

Изваждаме блата и го разстиламе върху хартия, под която сме сложили памучна навлажнена кърпа. За пълнеж слагаме натрошените целувки, разбъркани с битата, подсладена сметана и ореховите ядки.

Навиваме внимателно, преместваме върху сиропираната орехова платка, сложена в поднос, отгоре шприцоваме обилно другата сметана и поръсваме на ленти с претритите розови и жълти целувки. (По желание в пълнежа може да сложим и плодове от сладко, а сметаната да намалим и използваме желатин за стягане на пълнежа.)

Върху това руло слагаме звездички, облачета, лунички или елхички от захарно тесто, които можем да украсим със захарен памук. Украсяваме с фигурки и платката.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало