Продукти:
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 кг брашно
За сиропа:
• 2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. вода
• 2 листа индрише
Начин на приготвяне:
Препържваме мазнината и махаме съда от огъня. Когато поизстине, прибавяме прясното мляко и връщаме отново на огъня. Загряваме още веднъж, пак го махаме от огъня и когато поизстине, прибавяме пресятото брашно и содата.
Замесваме не много твърдо тесто, от което правим топчета, колкото яйце. Леко ги сплескваме и нареждаме на 2 см разстояние едно от друго в суха ненамазана тава. В средата на всяко топче правим с пръст вдлъбнатинка.
Печем сладките до златисто, когато изстинат, ги заливаме с горещ сироп, приготвен от 2 ч.ч. захар и 2 ч.ч. вода. За аромат пускаме 1-2 листа от индрише. Оставяме сладките да се напоят.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...