Продукти:
• 4 средно големи ябълки (за предпочитане кисели)
• 150 г майонеза или отцедено кисело мляко
• 4 твърдо сварени яйца
• 200 г сварено бяло месо от пиле
• 100 г маслини
• подправки по избор
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме яйцата напречно на две половинки. Бялото пилешко месо нарязваме на ивички или смиламе с месомелачка и го разбъркваме с майонезата. Прибавяме подправките.
Нарязваме маслините на половинки и отстраняваме костилките.
Разрязваме ябълките напречно на две половинки и ги издълбаваме (по желание може да ги запечем). Пълним половинките ябълки с майонезената смес. Заглаждаме и в средата слагаме половинка жълтък. Около него подреждаме венче от половинки маслини.
Издълбаното от ябълките сваряваме и пасираме на пюре. Разпределяме ябълковото пюре около всяка напълнена половинка ябълка. По желание поръсваме с лимонов сок.
Накълцваме белтъците, посоляваме и поръсваме с черен пипер - разбъркваме. С тях поръсваме приготвената салата.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...