Продукти: (за 5 порции)
• 500 г спагети
• 500 г кайма
• 200 г сварен зрял фасул
• 1 голяма глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 зелена пиперка
• 1 червена пиперка
• 1 люта чушка
• 3-4 с.л. зехтин
• 3 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. лют червен пипер
• 1 ч.л. сушен риган
• 1 ч.л. смлян кимион
• 1 дафинов лист
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Щом стане златист, прибавяме каймата и пържим още 5-6 мин на силен огън, като разрохваме с лъжица.
Прибавяме нарязаните на ивички пиперки и ситно нарязаната люта чушка. Захлупваме и задушаваме 5 мин на умерен огън.
После прибавяме сварения и отцеден фасул, доматеното пюре, размито с малко вода, червения пипер и подправките. Посоляваме, доливаме малко топла вода, захлупваме и варим 30-40 мин и отцеждаме.
Сваряваме спагетите в подсолена вода, отцеждаме и ги прехвърляме в голям съд. Прибавяме приготвения сос и разбъркваме. Поднасяме веднага.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...