Продукти: (за 4 порции)
· 450 г спагети
· 12 сардини
· 250 мл зехтин
· 1 глава лук
· 1-2 скилидки чесън
· 1 с.л. ситно нарязан копър
· 50 г лешници
· 250 г стафиди
· 50 г галета
· сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме зехтин и запържваме в него до поруменяване наситнените лук и чесън. Прибавяме счуканите лешници, накиснатите и отцедени стафиди и копъра, пържим още 1-2 мин, сваляме от котлона и посоляваме.
Разполовяваме сардините по дължина, овалваме ги в брашно и ги пържим в останалия загрят зехтин. Отцеждаме ги от мазнината върху салфетка.
Възвираме 4 л подсолена вода и сваряваме спагетите. Отцеждаме. Връщаме отцедените спагети на котлона, прибавяме лучената смес, затопляме и разбъркваме. Разпределяме ги в топли чинии. Подреждаме върху тях изпържените сардини и наръсваме с леко запържена галета.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...