Продукти: (за 4 порции)
• 4 по-едри риби
• сока от половин лимон
• 200 г скариди
• сол, черен пипер
• брашно за овалване
• 4 с. л. олио
• 75 г краве масло
• 300 г замразен или консервиран грах
• 1 глава лук
• 1-2 щипки морска сол
• 1 ч. л. захар
• 1 клонка копър
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата от главите и перките, изплакваме и подсушаваме. От горната и долната страна правим по 2-3 разреза и поливаме с лимоновия сок. Загряваме олиото и малко масло и изпържваме рибата, след което я оставяме на топло.
Поръсваме скаридите със сол и черен пипер, овалваме ги в брашно и ги запържваме в същата мазнина.
Сипваме граха заедно със ситно нарязания лук в останалото разтопено масло, поръсваме морската сол и захарта, наливаме 1/2 ч.ч. топла вода и задушаваме до омекване.
Гарнираме рибата със скаридите и граха и поръсваме с наситнения копър.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...