Кулинарни рецепти » Риба по датски

 Риба по датски

Продукти: (за 4 порции)

• 4 по-едри риби
• сока от половин лимон
• 200 г скариди
• сол, черен пипер
• брашно за овалване
• 4 с. л. олио
• 75 г краве масло
• 300 г замразен или консервиран грах
• 1 глава лук
• 1-2 щипки морска сол
• 1 ч. л. захар
• 1 клонка копър

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата от главите и перките, изплакваме и подсушаваме. От горната и долната страна правим по 2-3 разреза и поливаме с лимоновия сок. Загряваме олиото и малко масло и изпържваме рибата, след което я оставяме на топло.

Поръсваме скаридите със сол и черен пипер, овалваме ги в брашно и ги запържваме в същата мазнина.

Сипваме граха заедно със ситно нарязания лук в останалото разтопено масло, поръсваме морската сол и захарта, наливаме 1/2 ч.ч. топла вода и задушаваме до омекване.

Гарнираме рибата със скаридите и граха и поръсваме с наситнения копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало