Кулинарни рецепти » Рибен стомна кебап

 Рибен стомна кебап

Продукти:

• 1 кг риба
• 2-3 глави лук
• 3-4 люти чушлета
• 1/2 връзка магданоз
• 2-3 стръка чубрица
• 1/2 китка джоджен
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 с.л. масло
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме ситно лука и го задушаваме в олиото с малко вода. Прибавяме брашното и доматеното пюре, заливаме с вода и задушаваме 5-6 минути.

Прибавяме почистената и нарязана на парчета риба, целите люти чушлета, червения и черния пипер, ситно нарязаните или стрити магданоз, джоджен и чубрица и посоляваме.

Сипваме сместа в стомна или глинена тенджера, замазваме капака с тесто и печем във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало