Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг хамсия
• 1 кг домати
• 6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата и я нареждаме я в намаслена тавичка. Прибавяме обелените и настъргани домати, чесъна, сол и черен пипер на вкус.
Заливаме с олиото и печем 10 мин на силна фурна, след което намаляме температурата и допичаме 30 мин на умерена фурна. Поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...