Кулинарни рецепти » Хамсия на фурна

 Хамсия на фурна

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг хамсия
• 1 кг домати
• 6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата и я нареждаме я в намаслена тавичка. Прибавяме обелените и настъргани домати, чесъна, сол и черен пипер на вкус.

Заливаме с олиото и печем 10 мин на силна фурна, след което намаляме температурата и допичаме 30 мин на умерена фурна. Поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало