Кулинарни рецепти » Риба по бургаски

 Риба по бургаски

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г филе от бяла риба
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1 к.ч. ориз
• 3-4 домата
• 3-4 чушки
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме филето на кубчета, посоляваме, поръсваме с черен пипер и заливаме с виното. Оставяме рибата да престои 30 мин. След това овалваме парчетата в брашното и ги изпържваме в сгорещената мазнина.

Изваждаме рибата и в същата мазнина запържваме ситно нарязаните лук и чушки. Прибавяме ориза и обелените и настъргани домати, наливаме малко рибен бульон и задушаваме, докато оризът омекне. Посоляваме на вкус, прибавяме изпържената риба, разбъркваме и разпределяме сместа в 4 гювечета.

Заливаме с киселото мляко, разбито заедно с яйцата, захлупваме и запичаме в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало