Кулинарни рецепти » Пъстърва с подправки

 Пъстърва с подправки

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъстърви
• 60 г краве масло
• 1-2 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• 2 лимона
• копър, магданоз
• естрагон, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме пъстървите за 10 мин в подсолена и подкиселена с оцет вода. Отцеждаме и слагаме в огнеупорен съд, в който сме разтопили маслото. Заливаме с виното, захлупваме /или увиваме с алуминиево фолио/ и печем 30 мин в силна фурна. Изваждаме внимателно изпечените рибки и ги нареждаме в затоплена чиния за сервиране.

Кипваме соса от печенето и го сгъстяваме с размитото в малко вода брашно. Отстраняваме от огъня и внимателно при непрекъснато бъркане прибавяме разбитите жълтъци. Поръсваме със ситно нарязаните копър, магданоз и естрагон и със сока от 1 лимон.

Заливаме пъстървите с така приготвения сос и украсяваме с кръгчета лимон и стръкчета от подправките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало