Продукти: (за 4 порции)
• 4 пъстърви
• 60 г краве масло
• 1-2 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• 2 лимона
• копър, магданоз
• естрагон, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме пъстървите за 10 мин в подсолена и подкиселена с оцет вода. Отцеждаме и слагаме в огнеупорен съд, в който сме разтопили маслото. Заливаме с виното, захлупваме /или увиваме с алуминиево фолио/ и печем 30 мин в силна фурна. Изваждаме внимателно изпечените рибки и ги нареждаме в затоплена чиния за сервиране.
Кипваме соса от печенето и го сгъстяваме с размитото в малко вода брашно. Отстраняваме от огъня и внимателно при непрекъснато бъркане прибавяме разбитите жълтъци. Поръсваме със ситно нарязаните копър, магданоз и естрагон и със сока от 1 лимон.
Заливаме пъстървите с така приготвения сос и украсяваме с кръгчета лимон и стръкчета от подправките.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...