Кулинарни рецепти » Кюфтенца по гръцки

 Кюфтенца по гръцки

Продукти:

• 3 филии сух бял хляб, без кората
• 1 кг смляно месо (говеждо или телешко)
• 1 ч.л. оцет
• 1 яйце
• 1/4 ч.ч. ситно нарязан пресен джоджен или 1 с.л. сух
• 1-2 ч.л. риган
• 4-5 ситно нарязани скилидки чесън
• 2-3 с.л. брашно
• сол
• зехтин за пържене

Начин на приготвяне:

Накисваме хляба във вода, след това леко го изстискваме. Смесваме месото, оцета, яйцето, подправките и омесваме. Оставяме в хладилник за няколко часа, за да поеме месото ароматите.

Правим кюфтенца от сместа, овалваме в брашно и пържим в зехтина.

Можем да ги изпечем в гореща фурна за 15-20 минути, но в този случай не ги овалваме в брашно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало