Продукти:
• 3 филии сух бял хляб, без кората
• 1 кг смляно месо (говеждо или телешко)
• 1 ч.л. оцет
• 1 яйце
• 1/4 ч.ч. ситно нарязан пресен джоджен или 1 с.л. сух
• 1-2 ч.л. риган
• 4-5 ситно нарязани скилидки чесън
• 2-3 с.л. брашно
• сол
• зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба във вода, след това леко го изстискваме. Смесваме месото, оцета, яйцето, подправките и омесваме. Оставяме в хладилник за няколко часа, за да поеме месото ароматите.
Правим кюфтенца от сместа, овалваме в брашно и пържим в зехтина.
Можем да ги изпечем в гореща фурна за 15-20 минути, но в този случай не ги овалваме в брашно.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...