Кулинарни рецепти » Панирани пържоли

 Панирани пържоли

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пържоли, дебели около 2 см
• 1 яйце
• 1/2 ч.ч. галета
• 1/4 ч.ч. олио
• 2 с.л. масло
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• 1/3 ч.ч. вода
• 2 кисели краставички
• 1 кофичка сметана
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцето, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Сгорещяваме олиото.

Начуканите пържоли потапяме най-напред в яйцето, после овалваме в галета и пак потапяме в яйцето. Изпържваме пържолите по 15 минути от всяка страна.

Без да вадим пържолите от тигана, отливаме олиото и слагаме маслото и сметаната. Наливаме водата. Варим всичко 10 минути. Отстраняваме от огъня, гарнираме с нарязаните на кръгчета кисели краставички и сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало