Продукти:
• 500 сварен едър бял боб
• 4-5 печени червени пиперки
• 4 домата
• 1 глава лук
• 5-6 с.л. олио
• сух джоджен
• суха чубрица
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го пържим в сгорещената мазнина, докато стане прозрачен. Прибавяме ситно нарязаните чушки и продължаваме да пържим.
След 1-2 мин добавяме нарязаните на кубчета домати, поръсваме със стрити чубрица и джоджен и посоляваме на вкус.
Когато сокът от доматите се поизпари, прибавяме отцедения фасул и пържим още 1-2 мин. Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...