Продукти:
• 500 сварен едър бял боб
• 4-5 печени червени пиперки
• 4 домата
• 1 глава лук
• 5-6 с.л. олио
• сух джоджен
• суха чубрица
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го пържим в сгорещената мазнина, докато стане прозрачен. Прибавяме ситно нарязаните чушки и продължаваме да пържим.
След 1-2 мин добавяме нарязаните на кубчета домати, поръсваме със стрити чубрица и джоджен и посоляваме на вкус.
Когато сокът от доматите се поизпари, прибавяме отцедения фасул и пържим още 1-2 мин. Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...