Кулинарни рецепти » Пържен фасул

 Пържен фасул

Продукти:

• 500 сварен едър бял боб
• 4-5 печени червени пиперки
• 4 домата
• 1 глава лук
• 5-6 с.л. олио
• сух джоджен
• суха чубрица
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го пържим в сгорещената мазнина, докато стане прозрачен. Прибавяме ситно нарязаните чушки и продължаваме да пържим.

След 1-2 мин добавяме нарязаните на кубчета домати, поръсваме със стрити чубрица и джоджен и посоляваме на вкус.

Когато сокът от доматите се поизпари, прибавяме отцедения фасул и пържим още 1-2 мин. Поднасяме ястието поръсено със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало