Продукти:
• 1/2 кг патладжани
• 1 яйце
• 1/2 ч.ч. настърган кашкавал или натрошено сирене
• 2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
• брашно и галета за паниране
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изпичаме и обелваме патладжаните, смачкваме ги добре и прибавяме яйцето, настъргания кашкавал (сирене), галетата, солта, магданоза, черния пипер.
Разбъркваме добре и от полученото тесто оформяме шницели, които овалваме последователно в брашно, яйца, галета и пак в яйца и изпържваме в горещото олио. Поднасяме със зелена салата.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...