Кулинарни рецепти » Шницел от патладжани

 Шницел от патладжани

Продукти:

• 1/2 кг патладжани
• 1 яйце
• 1/2 ч.ч. настърган кашкавал или натрошено сирене
• 2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
• брашно и галета за паниране
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Изпичаме и обелваме патладжаните, смачкваме ги добре и прибавяме яйцето, настъргания кашкавал (сирене), галетата, солта, магданоза, черния пипер.

Разбъркваме добре и от полученото тесто оформяме шницели, които овалваме последователно в брашно, яйца, галета и пак в яйца и изпържваме в горещото олио. Поднасяме със зелена салата.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало