Продукти:
• 1/2 кг патладжани
• 1 яйце
• 1/2 ч.ч. настърган кашкавал или натрошено сирене
• 2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
• брашно и галета за паниране
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изпичаме и обелваме патладжаните, смачкваме ги добре и прибавяме яйцето, настъргания кашкавал (сирене), галетата, солта, магданоза, черния пипер.
Разбъркваме добре и от полученото тесто оформяме шницели, които овалваме последователно в брашно, яйца, галета и пак в яйца и изпържваме в горещото олио. Поднасяме със зелена салата.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...