Продукти: (за 4 порции)
• 30-40 млади листа от цвекло
• 4 картофа
• 1 връзка магданоз
• 2 с.л. галета
• 2 яйца
• 3 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме листата, отцеждаме и ги накълцваме.
Стриваме сварените и обелени картофи, наситняваме лука, прибавяме подправките, яйцата, солта.
Омесваме добре зеленчуковата каша и я оставяме да престои 10 минути.
Правим кюфтета, овалваме ги в галета и пържим в силно сгорещена мазнина.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...