Продукти:
• 500 г спанак
• 3 с. л. олио
• 2 с. л. брашно
• 350 мл прясно мляко
• 150 г шунка
• 2 яйца
• 3-4 скилидки чесън
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме в подсолена вода почистения спанак. Отцеждаме го и го нарязваме на ситно.
В олиото запържваме брашното, прибавяме спанака и разреждаме с 1/2 ч. ч. прясно мляко и вода от варенето на спанака. Към тази каша добавяме 1 разбито яйце и нарязаната на дребно шунка.
Изсипваме цялата смес в тавичка и заливаме със смес от млякото, яйцето, червения пипер, сол и счукания чесън. Запичаме във фурната до зачервяване и поднасяме ястието топло с кисело мляко.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...