Продукти: (за 4 порции)
• 8 картофа
• 300 г шунка
• 4 яйца
• 4 с.л. краве масло
• 4 с.л. галета
• 2 с.л. настърган кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги прекарваме през месомелачка. Смесваме ги с нарязаната на дребни кубчета шунка. Прибавяме разбитите жълтъци и подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Разбъркваме и внимателно съединяваме с разбитите на гъст сняг белтъци. Прехвърляме сместа в намаслена тавичка и поръсваме с галетата и настъргания кашкавал.
Слагаме тук там люспи от маслото и печем в умерено загрята фурна. Поднасяме суфлето топло, поръсено с наситнен магданоз.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....