Кулинарни рецепти » Курбан по разградски

 Курбан по разградски

Продукти:

• 500 г овнешко или шилешко месо
• 1/2 ч. ч. ориз
• 2-3 домата
• 1/2 ч. ч. олио
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 1/2 ч. л. червен пипер
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки парченца и го сваряваме. Прибавяме олиото, ситно нарязания лук, ориза и червения пипер.

След 15 минути слагаме настърганите или ситно нарязани домати. Варим още 15 минути.

Разбиваме яйцата и на тънка струйка ги наливаме във врящия курбан, за да се пресекат. Посоляваме и поръсваме с магданоз и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало