Кулинарни рецепти » Риба по бретонски

 Риба по бретонски

Продукти:

• 600 г филе от бяла риба
• 1 лимон
• 1 голяма глава лук
• 1 връзка корени за супа
• 4 с.л. зехтин
• 2 скилидки чесън
• 500 г картофи
• мащерка, магданоз
• дафинов лист на вкус
• 3 с.л. доматено пюре
• черен пипер
• шафран
• бялата част на 2 стръка праз

Начин на приготвяне:

Поръсваме рибното филе със сока от лимона и посоляваме. Нарязваме на ситно лука и корените за супа, задушаваме в зехтина, прибавяме и счукания чесън.

Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Смесваме с останалите подправки и доматеното пюре, прибавяме към изпържения лук и сипваме 4 ч.ч. вода.

Оставяме сместа да поври 10-15 минути и слагаме ситно нарязания праз. Когато картофите са почти готови, прибавяме рибното филе. Варим още 10 минути, подправяме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало