Кулинарни рецепти » Задушено овче месо

 Задушено овче месо
(Австралия)

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г месо
• 100 г зехтин
• 250 г лук
• 250 г домати
• 1 връзка пресен чесън (само зелените пера)
• 1 клонка розмарин
• сокът на 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от ципите и го нарязваме на порции. Поръсваме го със сол, черен пипер, лимоновия сок и наситнения чесън.

Покриваме дъното на по-дълбока тенджера с кръгчета домати, резенчета лук, филийки картофи и пера от чесън, нарязани на дребно. Месото слагаме в средата, а отгоре редим отново в същия ред останалите продукти.

Най-отгоре покриваме с подправките. Наливаме зехтина, виното и малко вода. Захлупваме и варим на много тих огън до сваряването на месото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало