Продукти:
• 1 кг зелен боб
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• половин глава чесън
• 1 връзка магданоз
• 1 с.л. брашно
• 1-2 к.ч. олио
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме боба. Нарязваме го на парченца и варим в подсолена вода до омекване. Прибавяме ситно нарязаните лук и моркови, а след 10 мин – настърганите домати.
Прехвърляме сместа в тавичка и поръсваме със счукания чесън и наситнения магданоз. Прибавяме мазнината и брашното, размито с малко вода. Печем в умерена фурна 20-25 мин.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...