Продукти:
• 5 големи картофа
• 250 г топено сирене
• 1 твърдо сварено яйце
• 3 стръка пресен лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме, обелваме и разрязваме надлъжно картофите на две половини, които издълбаваме.
Смесваме издълбаното количество с топеното сирене, пасирания жълтък, много ситно нарязаните лук и белтък. Подправяме с черен пипер и сол. Разбъркваме и пълним със сместа издълбаните половинки.
Нареждаме ги в намаслена тава и запичаме във фурна, докато горния слой леко покафенее.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...