Кулинарни рецепти » Огретен от гъби

 Огретен от гъби

Продукти: (за 5-6 порции)

• 700-800 г пресни гъби
• 1 пакетче краве масло
• 100 г кашкавал
• 3-4 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 глави лук
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и гъбите на дребно, посоляваме и ги задушаваме до омекване в половината от маслото. Прибавяме ситно нарязаните домати и магданоз. Опитваме на сол, разбъркваме и прехвърляме сместа в намаслена тавичка.

От останалото масло, брашното и млякото приготвяме рядък бешамелов сос, с който заливаме ястието.

Запичаме в умерена фурна до леко зачервяване и още горещ поръсваме огретена с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало