Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 6 яйца
• 200 г захар
• 1 с. л. брашно
• 2 с. л. желатин
• 200 мл течна сметана
• по 2 с. л. отцедени разноцветни плодове от сладко - вишни, смокини, портокалови кори
• 1 пакетче ванилена захар
• 500 г готов сладолед (шоколадов, ягодов, портокалов)
Начин на приготвяне:
Жълтъците разбиваме с 2 с. л. захар, добавяме брашното и прясното мляко. Сместа варим, докато се сгъсти, като бъркаме непрекъснато. Охлаждаме и смесваме с предварително разтопения на водна баня желатин.
Сметаната разбиваме с ванилията и 3 с. л. захар, а белтъците - с останалата захар. Към тях постепенно прибавяме по малко от жълтия крем и от разбитата сметана. Бъркаме, докато получим пухкав крем. Прибавяме отцедените плодове (по-едрите нарязваме на парченца).
Стените и дъното на тортена форма покриваме с пласт от леко размекнатия сладолед. В средата изливаме сметановия крем и слагаме във фризера или в камерата на хладилника. Замразеното парфе поднасяме, обърнато в тортена чиния.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...