Продукти:
• 800 г зрели праскови
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. сметана
• 200 г касис
• сок от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Обелваме прасковите, почистваме ги от костилките, смачкваме ги на пюре, прибавяме сметаната, разбъркваме добре и оставяме така приготвената сладоледена смес в хладилника.
Затопляме касиса със съвсем малко вода и пресоваме, за да извлечем сока. Прибавяме захарта и сока от лимона и оставяме в хладилника.
Приготвяме високи стъклени чаши за сервиране, в които слагаме топки от сладоледа, заливаме със сока от касис и сервираме веднага.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...