Продукти:
· 4 сладки ябълки
· 300 г семена от зелена бакла
· 1 глава лук
· 50 г орехи
· 150 г кисело мляко
· сокът от 2 лимона
· 4 с.л. олио
· джоджен, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме семената от бакла в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят. След това ги слагаме в купа, поливаме с лимоновия сок и олиото, прибавяме счуканите орехови ядки и нарязания на ивички лук и разбъркваме.
Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги нарязваме на ивички. Прибавяме ги към баклата. /Прибавяме ги накрая, за да не почернеят./
Заливаме салатата с разбитото кисело мляко, посоляваме и разбъркваме. Накрая поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и поднасяме.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...