Продукти:
• 150 г дребен бял фасул
• 150 г спанак
• 2-3 домата
• 100 г млади листа от глухарче
• 1 голяма глава обикновен лук
• 1голяма глава червен лук
• 5 с.л зехтин
• 4 с.л. оцет
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. На другия ден го сваряваме заедно с дафиновия лист и бульона. Отцеждаме и оставяме да изстине.
Нарязваме на ситно спанака и листата от глухарче. Нарязваме обикновения лук на ситно, а червения – на филийки. Нарязваме доматите на резенчета.
Смесваме всички продукти, прибавяме отцедения фасул и заливаме с дресинг, приготвен от зехтина, оцета, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме внимателно, оставяме салатата да престои 10-15 мин, за да поеме дресинга, и поднасяме.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...