Кулинарни рецепти » Пиле с маслини във вино

 Пиле с маслини във вино

Продукти:

• 1 пиле
• 3 с.л. брашно
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 1 стрък розмарин
• 5 с.л. олио
• 200 мл бяло вино
• 100 г маслини без костилките
• 2 с.л. винен оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме пилето, подсушаваме го и го разделяме на 8 порции. Натриваме го със сол и черен пипер и го овалваме в брашното.

Нарязваме на ситно лука и чесъна. Измиваме розмарина, подсушаваме го добре, отделяме листенцата му и ги наситняваме.

В сгорещеното олио запържваме лука, половината чесън и половината розмарин. Прибавяме пилешките порции и ги изпържваме до златисто-кафяв цвят. Наливаме виното. Готвим пилето в открита тенджера около 60 минути.

Десетина минути преди да свалим от огъня, прибавяме останалия чесън, розмарин, маслините и оцета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало